NOVI DŽAMBO-KONTEJNERI NA ZEMUNSKOM KEJU

JKP ”Gradska čistoća” će 13. oktobra zameniti 16 dotrajalih džambo-kontejnera zapremine 3,2 kubika sa isto toliko potpuno novih i funkcionalnih kontejnera istog tipa i zapremine na Zemunskom keju.

Osim zamene kontejnera, promenjena je i tehnologija odnošenja otpada – džambo-kontejner zapremine 3,2 kubika menja čak tri klasična nadzemna suda od 1,1 kubik, što doprinosi poboljšanju komunalne usluge odlaganja otpada i pozitivno utiče na izgled prestoničkih ulica. Ovi kontejneri zauzimaju manji deo javne površine, a zaprimaju veće količine otpada.

Poklopci džambo-kontejnera su uvek zatvoreni pa životinje lutalice i ptice ne mogu osipati otpad van kontejnera, koji se inače otvara pomoću nožne papuče, što sugrađanima znatno olakšava njihovu upotrebu. Pored unapređenja komunalnih efekata, džambo-kontejneri imaju i prednost jer ne poseduju točkiće, pa je njihovo pomeranje, izuzev kamionima „Gradske čistoće”, gotovo onemogućeno. Nesavesnim izmeštanjem kontejnera se učesnici u saobraćaju dovode u opasnost, a nova tehnologija odlaganja otpada u džambo-kontejnere rešava i ovaj problem.

Tagovi:

Pročitajte još: