NOVI SKANDAL BAHATE DIREKTORKE DOMA ZDRAVLJA U ZEMUNU: Doktori se ne pojavljuju na poslu, a primaju platu!

Nakon što smo pisali o samovolji i bahatom ponašanju vd. direktora Doma zdravlja Zemun dr Aleksandre Cvetković, koja je umesto neophodnog ultrazvučnog aparata potrebnog trudnicama nabavila sitan inventar, isplivale su nove skandalozne informacije o radnicima u istoj ustanovi.

Naime, doktorka zaposlena u Domu zdravlja Zemun (ime poznato redakciji) koja je 2015. godine upućena na specijalizaciju iz ginekologije i akušerstva u GAK Narodni pune četiri godine je primala platu, a da se pritom nijednom nije pojavila na radnom mestu!

Da nešto nije u redu primetile su dve njene koleginice još 2016. godine kada su obavestile dr Aleksandru Cvetković, koja je u to vreme obavljala funkciju pomoćnika direktora za medicinske poslove.

I pored toga, doktorka koja nije dolazila na radno mesto primala je lični dohodak i platu kao specijalizant sve do 2019. godine.

Međutim, to nije sve!

Koliki je stepen bahatosti i bezobzirnosti direktorke Cvetković, govori podatak da je istoj doktorki, koja se nije pojavljivala na poslu i za to primala platu, omogućila nastavak specijalizacije, lično uputivši zahtev Medicinskom fakultetu.

Umesto da bude kažnjena i procesuirana, doktorka je nagrađena nastavkom specijalizacije ličnom odlukom direktorke Cvetković!

Da stvar bude još gora, ona je to uradila bez saglasnosti Upravnog odbora, Stručnog saveta, upravljačkog tima i menadžmenta, kršeći Pravilnik o stručnom usavršavanju i specijalizaciji zaposlenih.

Uvidom u zapisnik sa sednice Upravnog odbora 2. decembra 2022. godine saznali smo da je, umesto pokretanja disciplinskog postupka protiv doktorke, direktorka Cvetković bez saglasnosti i konsultacije sa Upravnim odborom sa njom napravila sporazum da novac koji je nezakonito stekla vraća tako što će uz specijalizaciju raditi u službi kućnog lečenja u Surčinu.

Direktorka Aleksandra Cvetković šerifovskim ponašanjem pokazala je kako bi celokupno zdravstvo u Srbiji izgledalo da ona donosi odluke.

Plate bi primali doktori koji ne dolaze na posao, ali što je još više poražavajuće, o našem zdravlju “brinuli” bi nekvalifikovani i nestručni lekari čime bi život svih građana Srbije bio bi ugrožen.

Upravni odbor Doma zdravlja u Zemunu, povodom skandaloznih odluka v.d. direktorke Aleksandre Cvetković, uputio je zahtev za njenu smenu ministarki zdravlja Danici Grujičić. U zahtevu je navedeno da je direktorka pogrešnim činjenjem izazvala nezadovoljstvo zaposlenih i posebno se ističe da dr Cvetković od 2019. godine nije izvršava odluke Upravnog odbora, čime je prekršila niz finansijskih i pravnih zakona i drugih popisa.

Srbija Danas

Tagovi:

Pročitajte još: