NOVI ULTRAZVUČNI APARATI U DOMU ZDRAVLjA ZEMUN

Na inicijativu Gradske opštine Zemun, novi dijagnostički uređaji na bazi ultrazvuka namenjeni za ginekološke preglede, kao i za preglede abdomena, štitaste žlezde, dojke i drugu dijagnostiku znatno će rasteretiti liste čekanja i biti na usluzi kako onkološkim pacijentima, tako i svim drugim hitnim slučajevima u Domu zdravlja Zemun.

”Zdravlje naših građana je iznad svih prioriteta. Nabavkom dva nova aparata za pregled ultrazvukom korisnici usluga zdravstvene zaštite dobiće kvalitetniju i bolju uslugu, zaposlenima će biti olakšan rad na novim savremenim aparatima i što je najvažnije, očekujemo da će u našem Domu zdravlja uvek biti slobodnog termina za ovu vrstu pregleda pacijenata”, kaže predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević.

Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Zemun dr Dražena Babić kaže da će pristigli uređaj lekari koristiti u Zdravstvenoj stanici Batajnica, prvenstveno za ginekološke preglede, dok će još jedan aparat za ultrazvučni pregled biti instaliran u Domu zdravlja Zemun i koristiće se za druge vrste pregleda. Ona je navela da je ultrazvuk nezaobilazni metod u dijagnostici i da će nabavka novih aparata mnogo značiti ovoj ustanovi u kojoj će se u narednom periodu raditi dodatnih 360 ultrazvučnih pregleda mesečno.

Očekivano rasterećenje broja ultrazvučnih pregleda u Domu zdravlja Zemun će biti od februara naredne godine.

Tagovi:

Pročitajte još: