Novi vrtić u Batajnici posle 50 godina

Posle gotovo pola veka, mališani ovog dela Zemuna dobiće novu predškolsku ustanovu. Kako “Novosti” saznaju, objekat od oko 2.000 kvadrata biće u Ulici kralja Stefana Tomaša i imaće mesta za oko 270 dece.

Iako u Batajnici postoje već tri vrtića u koja idu deca, ovi objekti nemaju dovoljno kapaciteta za oko 500 mališana koji ispunjavaju uslove, ali nemaju gde da idu, već ih roditelji vode u neki od vrtića koji su bliži centru Zemuna.

– Lokacija budućeg obdaništa je relativno blizu centra Batajnice – kaže naš sagovornik. – Postoji velika potreba za gradnjom vrtića u Batajnici, planirano je da Opština Zemun napravi projekat, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja će finansirati radove, a Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda će biti zadužena za nadzor tokom realizacije. Trenutno se radi na prikupljanju neophodne dokumentacije, sledi parcelacija i eksproprijacija zemljišta koju radi Direkcija, pa se očekuje da građevinski radovi počnu u drugoj polovini godine.

BEZBEDNOST

KADA vrtić bude izgrađen u ovom delu Batajnice, biće obnovljena kompletna ulica u kojoj će nići ovaj predškolski objekat. Biće urađeni i neophodni prilazi obdaništu, a ceo kompleks biće ograđen kako bi mališani bili bezbedni.

Parcela za gradnju novog objekta u Ulici kralja Stefana Tomaša ima oko 60 ari i sada je prazna. Novi, moderni vrtić biće opremljen i sagrađen u skladu sa važećim standardima, imaće jedan sprat i prostrano dvorište sa zelenilom.

Tu će biti posađeno drveće, a mališanima će na raspolaganju biti i mobilijar za igru.

Novosti

Tagovi:

Pročitajte još: