Novogodišnja čestitka Predsednika opštine Zemun Gavrila Kovačevića

Dragi sugrađani,

Želim vam u Novoj 2021. godini zdravlja, radosti i uspeha.

Protekla godina bila je teška za sve nas, ali i pored toga pokazali smo i sebi i drugima da zajedno možemo mnogo.

Vodila nas je ista želja – da Zemun bude bolji, lepši i ostane, kao i do sada, opština u kojoj mnogi žele da žive.

Nastavićemo da razvijamo Zemun u svim pravcima, od izgradnje i rekonstrukcije putne i komunalne infrastrukture do uređenja parkova, igrališta i zelenih površina.

Zemun je Opština u kojoj se realizuju kapitalni projekti od državnog značaja, poput izgradnje brze pruge Beograd-Budimpešta, železničkog tehničko – putničkog čvorišta, intermodalnog terminala i logističkog centra, povezivanja Batajnice sa auto-putem i izgradnjom petlje.

U 2021. godini, kreće izgradnja Fabrike za preradu otpadnih voda u Batajnici, što je preduslov za rešavanje komunalne infrastrukture. Takođe, rekonstruisaćemo Zemunski kej, nastaviti sa uređenjem centra Zemuna, proširićemo kapacitete Doma zdravlja Zemun, kao i predškolskih i školskih ustanova, i ustanova socijalne zaštite.

Građani Zemuna u svojim naseljima imaće nove parkove i dečija igrališta, uređene unutarblokovske površine, stepeništa, staze, trotoare, parkinge i autobuska stajališta.

Modernizacija rada Uprave sa primenom novih tehnologija je nešto na čemu u kontinuitetu radimo.

Hvala građanima Zemuna na predlozima koje su nam uputili u okviru akcije ”Kreirajmo zajedno opštinski budžet”. Uveravam vas da ćemo naći sredstva da one predloge koji su u našoj nadležnosti realizujemo i da ćemo republičkim i gradskim institucijama uputiti inicijative kako bi i svi drugi projekti bili urađeni.

Iščekujemo sve one manifestacije i događaje koje ćemo na radost svih generacija u punom kapacitetu realizovati, kada ćemo se na trgovima, parkovima, malim i velikim scenama i galerijama opet okupiti da uživamo u kulturnim i umetničkim sadržajima po kojima je naš Zemun prepoznatljiv.

Radujemo se i prvim kruzerima koji će pristati u zemunskoj luci.

Turisti će spoznati tradiciju našeg gostoprimstva, videti lepotu zdanja i upoznati se sa izuzetnom istorijom Zemuna.

Budimo odgovorni, istrajni i optimistični, jer čeka nas neizvesna godina, no uvereni smo godina napretka i oporavka u svakom smislu.

Predsednik Gradske opštine Zemun

Gavrilo Kovačević

Tagovi:

Pročitajte još: