OBAVEŠTENJE: OTVOREN ŠALTER ZA PENZIONERSKU KARTICU U OPŠTINI ZEMUN

Gradska opština Zemun u saradnji sa Republičkim fondom za penzijsko i invalidsko osiguranje otvorila je uslužni šalter za prijavu za penzionersku karticu nove generacije, koja će značajno unaprediti materijalni položaj posebno osetljive populacije naših najstarijih sugrađana.

Kako bi ova ova usluga bila dostupna što većem broju penzionera, šalteri će biti otvoreni i u Batajnici u prostoru JUM-a, kao i Mesnoj zajednici Ugrinovci.

Penzionerska kartica će početi da važi od 1. oktobra, na Međunarodni dan starih, a prijavljivanje je maksimalno pojednostavljeno, kako bi svaki korisnik penzije koristeći je uživao u brojnim prednostima koje ona pruža.

Penzionerska kartica nove generacije će, osim dokazivanja statusa penzionera, što je omogućavala i prethodna kartica, biti korišćena za nove pogodnosti (popuste, prikupljanje bodova po osnovu kupovine roba, informacije o akcijama) i značajno će uticati na poboljšanje materijalnog statusa penzionera i korisnika ostalih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja.

Svaki penzioner i korisnik ostalih prava iz PIO koji je zainteresovan za izdavanje penzionerske kartice, može da podnese zahtev u svim organizacionim jedinicama RF PIO.

Tagovi:

Pročitajte još: