OBAVEŠTENJE: Promena saobraćaja u Zemunu u subotu!

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, u saradnji sa Gradom Beogradom organizuju prikaz sposobnosti Vojske Srbije ”ŠTIT 2022” u subotu, 30. aprila 2022. godine na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici.

Na prikazu sposobnosti koji počinje u 11 časova učestvovaće deo Ratnog vazduhoplovstva i PVO, Kopnene vojske, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade.

Pored prikaza, posetioci će biti u prilici da od 8.30 do 15 časova pogledaju izloženo savremeno naoružanje i vojnu opremu, sredstva iz razvoja, kao i da uživaju u letačkom programu.

U aktivnostima na vojnom aerodromu učestvovaće više od 1000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, više od 300 sredstava naoružanja i vojne opreme i 40 vazduhoplova.

U okviru priprema za prikaz sposobnosti, vojni vazduhoplovi će nadletati područje Beograda.

Radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i pravovremenog dolaska posetilaca na Aerodrom ”Pukovnik-pilot Milenko Pavlović” u Batajnici, u subotu, 30. aprila 2022. godine, u periodu od 7 do 16 časova saobraćaj će biti obustavljen od raskrsnice ulica Jovana Brankovića i Carice Jelene do raskrsnice ulica Novosadska i Drage Mihailovića u Batajnici.

U subotu će, zbog realizacije prikaza sposobnosti Vojske Srbije ”ŠTIT 2022”, doći i do posebne organizacije saobraćaja u periodu od 8 do 17 časova.

U zavisnosti od situacije na terenu i broja posetilaca, u navedenom periodu će doći do privremene promene režima odvijanja saobraćaja, koja će biti regulisana od strane pripadnika MUP-a, i to u zonama raskrsnica:

Punkt 1 – raskrsnica kod petlje Novosadskog auto-puta i Starog novosadskog puta;

Punkt 2 – raskrsnica ulica Majora Zorana Radosavljevića i Carice Jelene;

Punkt 3 – raskrsnica ulica Pukovnika Milenka Pavlovića i Novosadska.

Tokom prikaza sposobnosti Vojske Srbije ”ŠTIT 2022” doći će i do promena u radu linija javnog prevoza na sledeći način:

Pojačava se rad linija br. 73 (Novi Beograd /Blok 45/ – Batajnica /železnička stanica/), 706 (Zeleni venac – Batajnica) i 706E (Zemun /Kej oslobođenja/ – Aerodrom Batajnica);

Uspostavlja se privremena lokalna linija br. 706AM koja će saobraćati na relaciji Batajnica (železnička stanica) – Aerodrom Batajnica – Parking u zoni preduzeća ”Pinoles” (neposredno ispred ulaza u Novu Pazovu);

Uspostavlja se privremena lokalna linija 706AB koja će saobraćati na relaciji Batajnica – Aerodrom Batajnica –Parking u zoni preduzeća ”Pinoles” (neposredno ispred ulaza u Novu Pazovu).

Vozila sa privremenih lokalnih linija 706AM i 706AB će smer kretanja menjati na parkingu u zoni preduzeća ”Pinoles”, neposredno ispred ulaza u Novu Pazovu i koristiće postojeća stajališta linija JGP-a duž trase.

Pozivamo sve građane da svojim prisustvom uveličaju ovaj jedinstveni događaj i zahvaljujemo im se na strpljenju i razumevanju.

Za sve dodatne informacije građani se mogu obratiti Sekretarijatu za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima na besplatan broj telefona 0800 110 011 za korisnike Telekomove fiksne mreže ili na broj 011 3090 007 za pozive iz ostalih mreža fiksne i mobilne telefonije koji se tarifiraju prema važećem cenovniku operatera.

Tagovi:

Pročitajte još: