OBAVEŠTENJE ZA STANOVNIKE ZEMUNA! Evo kad se raspisuje konkurs za upis dece u predškolske ustanove

Ovogodišnji konkurs za upis dece u beogradske predškolske ustanove biće raspisan 8. aprila i trajaće do 17. maja, najavila je gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu Aleksandra Čamagić.

– Poslednje pripreme za konkurs su u toku. Roditelji će imati dovoljno vremena da konkurišu za mesto u vrtiću. Kao i prethodnih nekoliko godina, zahtevi za upis podnosiće se elektronski, putem usluge „eVrtić” na portalu eUprave. Očekujem da sve protekne u najboljem redu. Ovo je najjednostavniji način i sva potrebna dokumentacija pribavlja se po službenoj dužnosti, tako da nema potrebe da roditelji odlaze u ustanove – rekla je Čamagićeva.

Ona je precizirala da će preliminarne liste upisane dece biti objavljene 10. juna, posle čega će uslediti rok za žalbe, koji će trajati do 19. juna.

Dinamika konkursa predviđa da upisne komisije razmatraju žalbe roditelja od 20. do 28. juna, dok će konačne liste upisane dece biti objavljene početkom jula.

Prema rečima gradske sekretarke, na teritoriji grada Beograda u toku je izgradnja nekoliko novih objekata, tako da će se i tokom godine otvarati nova mesta. Povećanje kapaciteta očekuje se u toku leta nakon što analize dolaznosti pokažu gde je moguće odobriti više slobodnih mesta, odnosno koliko budućih školaraca napušta vrtiće.

– Ono što je bitno, a što se često smetne s uma jeste to da je za vrtiće moguće konkurisati tokom cele godine, ne samo za vreme konkursa. Konkurs je roditeljima bitan jedino zbog činjenice da su tada najpreciznije informacije o slobodnim mestima, s obzirom na to da je članom 28. Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju regulisano da radna godina počinje 1. septembra – zaključila je sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu.

Tagovi:

Pročitajte još: