(FOTO) OBELEŽEN DAN OŠ ”MIHAJLO PUPIN” U ZEMUNU

Povodom obeležavanja 168. godine od rođenja znamenitog srpskog naučnika Mihajla Pupina, osnovna škola u naselju Nova Galenika koja sa ponosom nosi njegovo ime obeležila je Dan škole.

Direktor škole Momir Filipović zahvalio se Gradskoj opštini Zemun za pomoć u sanaciji prostorija škole i istakao vanredne uspehe učenika u prethodnom periodu, poput 115 nagrada na opštinskim, gradskim, republičkim i regionalnim takmičenjima iz srpskog jezika, matematike, fizike, hemije, informatike i dugih nastavnih predmeta. U prošloj školskoj godini OŠ ”Mihajlo Pupin” je proglašena za najbolju sportsku školu u Zemunu.

Za mnogobrojne zvanice učenici su priredili prigodan program, u kojem je učestvovalo i KUD ”Jana”. U ime Gradske opštine Zemun svečanosti su prisustvovali članovi Veća Đorđe Dukić i Ivan Morić.

Tokom prethodnog perioda đaci su organizovali nekoliko humanitarnih akcija kako bi pomogli svojim drugarima. Upravo takva akcija je organizovana i za dan škole kada je Dunja Božić priredila prodajnu izložbu likovnih radova u hodniku škole.

Škola je počela sa radom 2009. godine. Za proteklih 13 godina narasla je na 1060 učenika. Vredni kolektiv ove škole dosta je uradio na unapređenju nastave i prostora za rad.

Tagovi:

Pročitajte još: