OBILAZAK INFRASTRUKTURNIH RADOVA SA POMOĆNIKOM GRADONAČELNIKA BEOGRADA

Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević sa pomoćnikom gradonačelnika Beograda Aleksandrom Savićem 11. avgusta obišao je deset lokacija u Zemunu gde su u toku infrastrukturni radovi.

Obilazak su otpočeli kod hale ”Pinki” gde su u toku radovi na izgradnji prve podzemne garaže u Zemunu. Zatim su čelnici Grada i Opštine obišli ulicu Pavla Vujisića u naselju Altina, gde se rekonstruiše kolovoz i trotoar. Takođe, obišli su i lokaciju gde će se graditi prvi bazen na otvorenom i treće po redu obdanište u ovom naselju.

U nastavku obilaska terena posetili su i trasu puta Ugrinovci – Zemun Polje, koja će po završetku radova biti nova komunikaciona veza u dužini od devet kilometara.

U najvećem zemunskom naselju Batajnica obišli su postojeću zdravstvenu stanicu gde će biti sagrađen novi objekat sa duplo više kvadrata i sa kompletnijom medicinskom uslugom. Nadalje, obišli su i lokacije za izgradnju novih grobalja u naseljima Batajnica i Ugrinovci.

”Pored ovih deset lokacija koje smo obišli, u Zemunu imamo još na desetine projekata koji su u različitim fazama realizacije. Sve je to pokazatelj koliko se ulaže u Zemun i da smo na putu da zaokružimo planove razvoja naše opštine. Ovakvi radni sastanci i obilasci terena sa čelnicima Grada ukazuju nam da je svaki deo prestonice podjednako važan, a da Zemun kao jedna od najvećih opština svakako zaslužuje posebnu pažnju”, rekao je predsednik Kovačević.

Na kraju obilaska Zemuna Kovačević i Savić obišli su trasu gde će se raditi izgradnja vodovodne mreže u naselju Šangaj u dužini od 21 kilometara, kao i nekoliko lokacija gde je potrebno u narednom periodu iznaći rešenje za legalizaciju postojećih vodovodnih mreža kako bi bile u sistemu održavanja JKP ”Beogradski vodovod i kanalizacija”.

Tagovi:

Pročitajte još: