OBNOVA CRKVI U ZEMUNU: Ove crkve će se rekonstruisati

Gradska opština Zemun opredelila je sredstva zemunskim crkvama i verskim zajednicama za realizaciju projekata i programa koji su izabrani na Javnom konkursu za ovu godinu.

Programi i projekti crkava i verskih zajednica koje Gradska opština Zemun iz budžeta finansira odnose se na građevinske i umetničke radove. U Svetosavskom domu pri Bogorodičinoj crkvi u Zemunu biće postavljena elektroinstalacija u cilju formiranja strukturnog kablovskog sistema za televizijski studio i radio stanicu. Hram Svetog Arhangela Gavrila u Batajnici dobiće podni mozaik, a hram Svete Trojice zahvaljujući dobijenim sredstvima privešće kraju uređenje fasade.

Takođe, kupola hrama Svetog Jovana Šangajskog u Batajnici biće pripremljena za izradu fresaka, dok će hram Svetog Stefana Dečanskog dobiti nove freske na apsidama i zidnim površinama.

Opredeljenim budžetskim sredstvima Gradske opštine Zemun, Rimokatolička župa Uznesenja blažene Djevice Marije urediće prostor za riznicu župe, a sve u cilju poboljšanja uslova za razvoj duhovnog života.

Budući da su zemunske crkve spomenici kulture, Gradska opština Zemun u kontinuitetu radi na očuvanju kulturno-istorijskog blaga, negujući na taj način i duhovni identitet naroda.

Tagovi:

Pročitajte još: