Očevidac iz Zemuna: „Da nije bilo parkiranih kola, autobus bi me ubio“

 Ćujić, vlasnik cvećare u čiji se zid u petak zaustavio autobus na liniji 45, nakon što je uništio dečje igralište u Zemunu i povredio pet osoba, kaže za Nova.rs da mu je puka sreća spasila život – od smrti ga je delio samo zid. Kako ističe, njemu je u nesreći uništen automobil u potpunosti, zbog čega će tužiti autopreviznika

Zemuncima se još uvek sležu utisci posle stravičnog događaja od petka, kada je autobus privatnog prevoznika protutnjao kroz dečje igralište i uništio ga. Autobus se potom zakucao u dva parkirana automobila i zaustavio se u zidu cvećare.

Neverovatnom srećom, a to se vidi na snimcima kamera za video nadzor, nije bilo mrtvih, dok je teže povređena dvogodišnja devojčica, a lakše nekoliko putnika iz autobusa. Jedan od ljudi koji su imali „ludu sreću“ je i Ćujić, vlasnik jednog od uništenih vozila i lokala, u čijem zidu je završio autobus.

„Sve se desilo neverovatnom brzinom, da nisam ni stigao da reagujem. Prvo se začuo jak zvuk, koji me je podsetio na zvuk voza, a onda se začuo tresak i sve se zatreslo! Izašao sam da vidim šta se dešava i video užasan prizor. Dečji parkić je bio potpuno uništen, a neke žene su vrištale“, opisuje prve utiske Ćujić i dodaje da je i dalje potrešen.

Tada je video i da je u nesreći oštećen njegov automobil „mercedes“. Na njegovu limuzinu i još jedno parkirano vozilo, autobus je naleteo punom brzinom.

Ipak, upravo ta dva parkirana automobila, kaže Ćujić, spasiili su mu život.

„Lokal je takav da sam sedeo okrenut leđima ka zidu u koji je autobus udario. Da nije bilo parkiranih automobila da ublaže udarac, ne smem ni da pomislim šta bi bilo. Jeste zid čvrst, ali sumnjam da bi izdržao takav udarac. Verovatno ne bih sada stajao ovde i pričao, jer bi i zid i autobus naleteli na mene“, kaže Miroslav Ćujjić.

Svoj „mercedes“ nije čak ni pomerio sa mesta nesreće, jer nema vajde od toga.

Novas

Tagovi:

Pročitajte još: