Pretraga
Close this search box.

OD 1. SEPTEMBRA 50% NOVIH AUTOBUSA NA ULICAMA ZEMUNA!

Ono što se pričalo prethodnih nekoliko meseci da će poteze 100 i 700, koji vode ka Zemunu i Paliluli i gde saobraća 27 linija Gradskog saobraćajnog preduzeća i četiri linije privatnika, preuzeti „Strela”, takođe privatnik, izgleda da se ostvaruje. Na javni poziv grada o preuzimanju ovih linija koji je Sekretarijat za javni prevoz raspisao još u aprilu, otvoren 3. juna, javio se samo jedan ponuđač – Autosaobraćajno preduzeće „Strela”, koju čine „Strela Obrenovac” i „Strela Ub”. Oni su ponudili 59,5 milijardi sa PDV-om, a procenjena vrednost ovih poteza bila je oko 67 milijardi sa PDV-om.

Na ovaj korak prepuštanja trasa, kako su rekli nedavno u gradu, odlučilo se jer grad smatra da više se isplati da to prepusti privatnicima. S tim što su ti privatnici u obavezi da ispune nekoliko važnih i novih klauzula kako bi mogli da obavljaju posao. Jedna od njih je i da do 1. septembra imaju više od 50 odsto novih vozila, a da ostala ne smeju biti starije od sedam godina.

Po tim novim pravilima, privatnik koji preuzme poteze 100 i 700 mora imati 187 vozila (169 trebalo bi da bude u saobraćaju, a 18 u rezervi). Od tog broja 130 su solo vozila, 34 zglobna autobusa i pet minibusa.

Tagovi:

Pročitajte još: