OD 2023. GODINE U ZEMUNU NEKRETNINA ZA SVAČIJI DŽEP: Za 40.000 evra moći će da se kupi jeftin stan!

Država planira da do 2023. godine ozakoni sve objekte koji su podignuti do 2015. godine. Oko dva miliona objekta „bez papira“ biće upisano u katastar.

Čim uđu u pravni sistem, te nekretnine neće imati zabranu prometovanja, a jedan broj njih verovatno će se naći da slobodnom tržištu. Veća ponuda uticaće i na cenu kvadrata.Prema rečima Miloša Simića, stručnjaka za nekretnine, završetak procesa legalizacije neće uticati na cenu novogradnje, ali značajno će sniziti cenu korišćenih stanova i kuća. „U najvećem broju slučajeva, legalizaciju čekaju privatne kuće koje u proseku imaju dve do četiri posebne jedinice. Stanovi u privatnim kućama, u obodnom delu Beograda, nikako ne mogu biti konkuretni novogradnji koji je doživela pravi bum prethodnih desetak godina“, objašnjava Simić, vlasnika „Euroinvest propertija“.

On objašnjava da će legalizacijom ovih objekata dodatno oživeti tržište nekretnina.Kvalitet i pozicija legalizovanih objekta u Kaluđerici, Altini, Borči slabiji je od novoizgrađenih objekata. Međutim, prema rečima sagovornika, brojnim građanima sa slabijim primanjima, upravo te nekretnine mogu da budu rešenje da izađu iz podstanarskih stanova i sebi obezbede krov nad glavom.„Zainteresovani kupci će imati osnov – legalizovan stan, da uzmu kredit od banke. Pa za nekih 40.000 evra moći će da se kupi jeftina nekretnina“, zaključuje Simić.

Alo

Tagovi:

Pročitajte još: