OD BATAJNICE DO STARE PAZOVE 200 NA SAT: Pri kraju radovi na izgradnji pruge u Zemunu

NA TERITORIJI GO Zemun pri kraju je izgradnja nove železničke i drumske infrastrukture zbog čega će, kažu iz ove lokalne samouprave, voz od Batajnice do Stare Pazove razvijati i do 200 kilometara na sat.

U okviru zemunske pruge su dva nadvožnjaka u Zemun Polju i Batajnici, čime će biti podignut nivo bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Izgrađen je i podvožnjak za teretni saobraćaj u Zemun Polju, koji je povezan sa novom saobraćajnicom u izgradnji, dužine devet kilometara prema Ugrinovcima – objašnjavaju iz GO Zemun.

Podignute su i nove zgrade sa pratećom infrastrukturom u Zemunu i Batajnici, a Altina i Kamendin dobili su dva nova železnička stajališta, dok je ono u Zemun Polju potpuno rekonstruisano.

Svih pet stajališta imaju pothodnike za pešake i bicikliste, a duž trase postavljeni su paneli, zaštitna ograda i posađeno zelenilo.

Moderni stanični kompleks za održavanje putničkih vozova, koji se od 2019. gradi na zemljištu između Zemuna i Zemun Polja prostiraće se na 35 hektara, a očekuje se da će radovi biti okončani do septembra.

 

 

 

Tagovi:

Pročitajte još: