Od maja ćete moći da plaćate karticom na pijaci u Zemunu

Mogućnost bezgotovinskog plaćanja biće uvedena u prvoj polovini maja ove godine i na pijacama „Stari Merkator“, „Zemun“ i „Blok 44“, tako da će posetioci ovih pijaca robu kupljenu na pijačnim tezgama moći da plate brže i lakše, platnim karticama i mobilnim telefonom, bez prethodne posete bankomatu, najavila je Privredna komora Srbije.

Svi zakupci tezgi koji se odluče da koriste prednosti bezgotovinskog plaćanja, dobiće besplatno na korišćenje POS terminal preko koga se obavljaju plaćanja karticama i instant plaćanja, uz dodatno oslobađanje od naknada za takva plaćanja tokom promotivnog perioda. To znači da će potpuno besplatno zakupci moći da isprobaju prihvatanje platnih kartica i instant plaćanja, kao i da poboljšaju prodaju bez dodatnih ulaganja, a sve u skladu sa savremenim očekivanjima kupaca, navela je u saopštenju PKS.

Kompanije Mastercard i Chipcard i u drugom krugu obezbedile su dodatnu pogodnost za sve učesnike u tom projektu, što podrazumeva da će svakog meseca, u narednih godinu dana po pet trgovaca koji ostvare najveći broj bezgotovinskih plaćanja, biti nagrađeni sa po 12.000 dinara.

Tagovi:

Pročitajte još: