Od marta glavna autobuska stanica nam u komšiluku

Asfaltiranje staničnih perona, kao i saobraćajnica unutar budućeg kompleksa nove autobuske stanice u Bloku 42 uveliko se privodi kraju.

Iako osim staničnog platoa, parkinga za autobuse, dolaznih i odlaznih perona, ništa nije napravljeno, namera nadležnih je da se već krajem februara, početkom marta, sav saobraćaj sa BAS prebaci ovde. Kao privremena stanična zgrada poslužiće objekat izgrađen još pre nekoliko godina, a koji se nalazi na više od 50 metara od prvih odlaznih perona, pišu Novosti.Radovi na kompleksu u Bloku 42 napreduju polako, ne uzimajući u obzir situaciju izazvanu poslednjim padavinama. Osim asfaltiranja, ovde se pre snega, radilo i na temelju buduće stanične zgrade. Do marta naredne godine trebalo bi da se uredi stanični plato, kao i peroni, da se završe pristupne veze u okviru staničnog kompleksa, kao i veze od stanica javnog prevoza do perona, postavi signalno-nadzorni sistem.

Aneks ili topla veza je objekat koji je sagrađen ispod železničke stanice “Novi Beograd” još pre više godina. Planirano je da u budućnosti bude veza između autobuske stanične zgrade i železničke stanice. Pošto nije korišćen od kada je pre tri godine napravljen, moraće da se riba od poda do plafona. Sve je puno naslaga prašine i zapušteno.Od kada je napravljen, ni prilaz njemu nije uređen, pa je visoka trava letos izbijala između kocki na platou. U njegovom centralnom delu biće privremeni šalter – pult sa desetak mesta za službenike.

U objekat su unete i stolice i stolovi postavljeni oko šanka, pa je pretpostavka da će tu biti i restoran. Ipak, objekat je mali. Trenutno izgleda da unutra neće biti čak mesta ni za čekaonicu za više od 30 ljudi. Neće biti mesta ni za sve službenike, pa je nepoznanica kako će izgledati organizacija saobraćaja.Nadležni tvrde da će ipak biti dovoljno, pošto je zbog pandemije broj polazaka smanjen.Ipak, svako ko ide na BAS, zna koliko je stanica prometna, uprkos pandemiji i koliko samo prigradskih autobusa prođe kroz stanicu svakog dana. Problem je i to što je topla veza od prvih perona udaljena više od 50 metara.

Ništa bliža peronima nisu ni stajališta javnog prevoza, pa će putnici morati da pešače od stanice u Jurija Gagarina do prvih perona, ili od autobuskog stajališta u Marka Hristića do perona.Na pitanje hoće li putnici kisnuti i čekati prevoz na vetrometini, odgovorni na gradilištu tvrde da će do februara sve biti spremno. Kažu i da je gradnja stanične zgrade usporena zbog situacije sa virusom korona. Da epidemije nije bilo, objekat koji se gradi ka ulici Antifašističke borbe bi već bio pri kraju.

B92

Tagovi:

Pročitajte još: