OD SEPTEMBRA MALIŠANI U VRTIĆU ”PČELICA MAJA”

Novoizgrađeni vrtić u Novogradskoj ulici u Zemunu u septembru će primiti prve korisnike, a danas su ga obišli predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević, zamenica gradonačelnika Grada Beograda Vesna Vidović, gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak i direktorka PU ”Dr Sima Milošević” Jasmina Bouali Stanojković.

”Sa otvaranjem ovog obdaništa proširujemo kapacitete, ali i radujemo se što to nije dovoljno, jer je sve više mladih bračnih parova koji dolaze da žive u Zemun i povećava se broj predškolaca, ali i školske dece. Već smo pokrenuli inicijativu da se izgradi još jedno obdanište u naselju Batajnica, u naselju Altina, kao i u Zemun Polju. U toku je i dogradnja OŠ ‘Svetislav Golubović Mitraljita’ koja se nalazi u Batajnici. Očekujemo u dogledno vreme da će i ti radovi biti privedeni kraju. Osnovna škola ‘Gavrilo Princip’ dobiće novu fiskulturnu salu, a upravo zbog velikog priliva stanovništva u Zemun OŠ ‘Desanka Maksimović’ se vraća u funkciju, i za sada pohađaće je učenici nižih razreda u sklopu škole ‘Sonja Marinković”’, rekao je predsednik Kovačević i istakao da je potrebno izgraditi još jednu školu u naselju Altina, te da je Opština pokrenula inicijativu za otvaranje srednje škole u Batajnici.

Zamenica gradonačelnika Vesna Vidović je poručila da su širenje kapaciteta u državnim vrtićima i ulaganje u obnovu i izgradnju obrazovnih ustanova u Beogradu među najvažnijim zadacima grada.

”U Opštini Zemun u vrtiće ide oko pet hiljada mališana. Samo za opremanje vrtića Sekretarijat je prošle godine izdvojio više od 4,8 miliona dinara, a proteklih pet godina u tekuće održavanje vrtića u Zemunu, na obnove i popravke, uloženo je više od 15,8 miliona dinara”, podsetila je zamenica gradonačelnika Vesna Vidović.

Na mestu nekadašnjeg vrtića koji je urušen zbog sleganja tla sada se nalazi moderan objekat od 444 kvadrata čija je izgradnja koštala oko 50 miliona dinara, a finansirala je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada.

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak je rekao da će u novoizgrađenom objektu od septembra biti sve spremno za prijem 45 mališana uzrasta od jaslica do vrtićke dece. Vrtić ima ukupno 28 prostorija u prizemlju i na spratu za različite namene, a mališani će biti raspoređeni u tri grupe. Novi vrtić ”Pčelica Maja”, rađen je po najvišim standardima bezbednosti i organizacije vaspitno-obrazovnog rada kao uslova za celovit psihofizički razvoj dece, a u njemu će raditi deset zaposlenih.

Predškolska ustanova ”Dr Sima Milošević” u svom sastavu ima 33 vrtića i pripremno predškolski program koji se realizuje u šest osnovnih škola.

Tagovi:

Pročitajte još: