Od sledeće školske godine nova i moderna škola „Svetislav Golubović Mitraljeta“ u Zemunu

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić obišao je danas Osnovnu školu „Svetislav Golubović Mitraljeta“ u Batajnici gde su u toku radovi na rekonstrukciji i dogradnji objekta. Tom prilikom najavio je da će ovaj, praktično novi, moderan školski objekat biti spreman za narednu školsku godinu.

Gradonačelnik je istakao da se, nažalost, tek sada ulazi u ozbiljnije radove, te da deca već drugu godinu ne mogu da se vrate u svoju školu. Kako je naglasio, građani, pogotovo stanovnici Batajnice zaslužuju punu informaciju šta je bio razlog za to, kao i šta može sada da se uradi kako bi se posao priveo kraju.

Problem oko početka radova na ovoj školi, koja je bila neuslovna za potrebe ovog dela grada, jeste nezadovoljstvo i negodovanje roditelja koji nisu želeli da se u tom momentu njihova deca isele iz nje. Tada se izgubilo par meseci i građevinska dozvola je u tom prvom roku istekla. Kada je dozvola obnovljena i roditelji shvatili da je u njihovom interesu, nastala je kriza i skok građevinskih cena te firma koja je posao dobila nije mogla da isporuči ono što nam je bilo potrebno. Nakon toga odustalo se od svega i ušlo u treću nabavku koja je završena pre mesec dana, te su započeti ozbiljni radovi – precizirao je gradonačelnik

On je naglasio da građani treba da znaju da ovo nije rekonstrukcija škole već se praktično gradi nova škola koja će imati duplo veći kapacitet nego do sada.

Škola će umesto 2.700 sada imati 5.200 kvadrata, imaće 22 učionice opšte i kabinetske nastave, specijalizovane učionice, distributivnu kuhinju sa trpezarijom, biblioteku sa čitaonicom, prostor za zubarsku ordinaciju i ambulantu, psihologa i pedagoga, lift za osobe sa invaliditetom, kao i potpuno novu fiskulturnu salu. Reč je o školi sa najvišim standardima i mislim da će ona biti na ponos ne samo Zemuna i Batajnice već čitavog grada – istakao je Šapić.

Dodao je da očekuje, ukoliko ne bude bilo većih problema u toku zimske građevinske sezone, da će škola sigurno biti spremna za sledeću školsku godinu, kao i da će đaci i roditelji biti zadovoljni uslovima koje će ovaj školski objekat pružati đacima, nastavnicima i zaposlenima.

Događaju su prisustvovali sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Nenad Radić, sekretar za investicije Luka Petrović, direktorka Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Marija Leković, predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević, kao i direktor škole Igor Vojnović

Tagovi:

Pročitajte još: