Od Tošinog bunara do Stepe za 15 minuta

Uporedo sa obilaznicom oko Beograda, koja će posle 30 godina konačno biti završena krajem 2022, radi se više kapitalnih projekata na unutrašnjoj magistrali u gradu. Na ovaj način, prema Vesićevim rečima, biće povećan komfor stanovnika. Radi se u fazama, a kada sve bude završeno, stanovnici naselja Stepa Stepanović stizaće za 15-20 minuta do Tošinog bunara na Novom Beogradu, uz zaobilaženje centra grada, što je danas potpuno nezamislivo.“Kada je završen Most na Adi, ostale su nedovršene pristupne saobraćajnice.

Novobeogradski deo smo uradili, sada je na redu druga strana jer imamo potpuno neprirodan silazak s mosta, gde često nastaju ogromne gužve. Proširili smo Bulevar patrijarha Pavla – od ulice Pere Velimirovića do Košutnjaka, pa ćemo, umesto sadašnje dve, imati četiri trake, plus tramvajske šine, biciklističku i pešačku stazu. Sada radimo vezu od Košutnjaka ka samom Mostu na Adi, pri čemu smo uspeli da u potpunosti sačuvamo Topčiderski park. Naime, iskoristili smo šine bivše trase pruge koja je ukinuta i umesto nje napravili put.

To praktično znači da kad siđete sa Mosta na Adi i skrenete levo, izlazite pravo na bulevar sa četiri trake, koji će obilaziti Topčiderski park i ići dalje ka kružnom toku na Banjici. Radićemo i na proširenju Ulice Save Maškovića, pa će bulevar stizati do naselja Stepa Stepanović, potom do auto-puta sve do budućeg mosta na Adi Huji“, objasnio je Vesić.

B92

Tagovi:

Pročitajte još: