Od utorka u Zemunu zabranjena muzika u baštama posle 22.00h

Odluka Skupštine Grada Beograda na osnovu koje muzika ne sme da se emituje u baštama ugostiteljskih objekata radnim danom posle 22 sata, a petkom i subotom posle 23 sata, stupa na snagu u utorak, 7. septembra.

Na ovaj način uvešćemo red u ovu oblast jer je poslednjih meseci bilo puno pritužbi građana na određene ugostitelje koji emituju muziku po čitavu noć, maltretiraju ljude i uopšte ne vode računa o tome da ljudi treba da žive normalno.

Ova se odluka ne odnosi na tri zone u gradu, na Skadarliju gde je dozvoljena samo akustična muzika, zatim Ada Ciganliju i priobalje. Što se tiče Ade Ciganlije i priobalje, tu nas čeka Zakon o buci kada će Grad dobiti široka ovlašćenja u oblasti zaštite od buke. Naši komunalni milicionari će moći da mere buku na licu mesta, da zatvaraju lokale, oduzimaju sredstvo sa kojeg se emituje muzika.

Zato je moja poruka svima da se što pre prilagode i da sprovode mere zaštite od buke. Sekretarijat za zaštitu životne sredine uradio je različite modele zaštite od buke zajedno sa fakultetima Beogradskog univerziteta.

Na ovaj način ugostitelji mogu da rade normalno i da štite privatnost drugih ljudi. Nećemo dozvoliti da neko maltretira ljude.

Tagovi:

Pročitajte još: