ODBOJKAŠICE ”AS BATAJNICA” NADOMAK SUPER LIGE

Vrhunska forma, motivacija kao motor, borbenost bez premca odbojkašica OK ”As Batajnica”, zemunskog prvoligaša, trenutno u Prvoj ligi Srbije na trećem mestu sa samo bodom manje od drugoplasirane ekipe ”Novi Sad”, na dve utakmice do kraja sezone sasvim sigurno kvalifikuju Batajničanke za super ligu.

Na putu im predstoji revanš sa ekipom iz Gornjeg Milanovca ”Takovo Zvezda Helios”, od koje su poražene u ranom delu prvenstva i ”Srbijanka”, koju su prethodno već pobedile, tako da treće mesto i plasman u viši superligaški rang takmičenja dva kola do kraja sezone ne bi trebalo da bude upitan.

Iza rezultata OK ”As Batajnica ” stoji 15 pobeda i pet poraza.

Jednu od najuspešnijih stranica istorije zemunskog sporta počeo je 2004. godine da ispisuje profesor fizičkog vaspitanja Igor Vojnović, osnivanjem ženskog odbojkaškog kluba ”As Batajnica”. Interesovanje i odziv devojčica od osam do 18 godina bilo je neočekivano veliko, tako da je klub postao rasadnik talenata, čak i reprezentativki.

Suvereni prvak Beograda, ulazak u Drugu ligu, Prvu B ligu, Prvu ligu i ”As Batajnica” je za relativno kratko vreme pred vratima Super lige – to je fantastičan put jednog tima, čijim se uspesima diče Zemunci i posebno Gradska opština Zemun, koja već godinama iz budžeta sufinansira programe ovog više nego uspešnog kluba.

Tagovi:

Pročitajte još: