Odloženo ročište na suđenju za smrt studenta u Zemunu na pešačkom prelazu

Ročište na suđenju Beograđaninu Ivanu M. (21), optuženom da je 2019. godine na pešačkom prelazu u Zemunu automobilom udario i usmrtio studenta iz Novog Pazara Ernada Bakana (19) koje je bilo zakazano za danas, nije održano, saznaje radio Sto plus.

Do otkazivanja je došlo zbog obustave rada advokata, a novi termin biće naknadno određen.Na današnjem ročištu trebalo je da medicinski veštak predoči svoje nalaze, čime bi najverovatnije bio završen dokazni postupak i ostale bi samo još završne reči.Postupak se vodi pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu, a Ivan M. se tereti da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.Treće osnovno tužilaštvo, koje je vodilo istragu, optužnicu je podiglo sredinom oktobra prošle godine, a suđenje je počelo krajem januara ove godine.

Kako je navedeno u optužnici, Ernad Bakan bio je brucoš na Visokoj zdravstvenoj školi u Zemunu u blizini koje se i desila nesreća kada ga je 4. marta 2019. godine, dok je prelazio Ulicu cara Dušana na pešačkom prelazu, udario automobil kojim je upravljao Ivan M.Od zadobijenih povreda, Bakan je preminuo dva dana kasnije.

Danas

Tagovi:

Pročitajte još: