Home Društvo Odloženo suđenje Zemuncu za postavljanje bombe u Boćinom ulazu na Detelinari

Odloženo suđenje Zemuncu za postavljanje bombe u Boćinom ulazu na Detelinari

173
0

Suđenje Đ. M. (28) iz Zemuna koji se sumnjiči da je u aprilu uneo bombu u zgradu u kojoj stanuje bivši policajac Dalibor Bogdanović Boća na Novoj Detelinari, odloženo je zbog bolesti branioca.

Optužnica protiv osumnjičenog podignuta je sredinom maja zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih naprava. 

Za ovo krivično delo zaprećena je maksimalna kazna zatvora od 12 godina

Đ.M je 5. aprila ove godine nešto posle 16 časova ušao u zgradu u Ulici Ilije Birčanina noseći u jednoj ruci ranac u kojem su, kako se kasnije ispostavilo, bili improvizovani eksploziv i detonator. On je posle ranac izneo i izašao iz zgrade. Sve ovo zabeležio je video-nadzor. Policija je po dojavi da neko postavlja bombu u zgradi u kojoj živi bivši policajac Dalibor Bogdanović Boća reagovala i nedaleko od nje uhapsila dvadesetosmogodišnjeg Đ. M. iz Zemuna. Naredno ročište zakazano je za 21. oktobar.  Inače, za Bogdanovićem je trenutno raspisana poternica jer je jedan od osumnjičenih za ubistvo Uroša Stefanovića i ranjavanje Gorana Kovačevića Goranca. On je pre dve godine teško ranjen kada mu je podmetnut eksploziv ispod sedišta džipa. Bogdanovića su četiri puta pokušali da likvidiraju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here