Određen pritvor osumnjičenom za ubistvo Milana Šuše u Zemunu

Određen pritvor osumnjičenom za ubistvo u Zemunu

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Branku S. (34) iz Pančeva, osumnjičenom za ubistvo Milan Šuša 17. februara u Zemunu. Pritvor je određen i Danijeli Z. (28) iz Kruševca, osumnjičenoj za krivično delo pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela. Za još jednim osumnjičenim za ubistvo se intenzivno traga. Branku S. pritvor je određen po svim zakonskim osnovima: zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke, da ne bi ponovio krivično delo u pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela.

Za još jednim osumnjičenim za ubistvo se intenzivno traga.

Branku S. pritvor je određen po svim zakonskim osnovima: zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke, da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti, rečeno je Tanjugu u tom sudu.

Danijeli Z. pritvor je određen da ne bi uticala na svedoke, odnosno osumnjičenog koji se nalazi u bekstvu.

Branko S., koji se tereti za teško ubistvo u saizvršilaštvu i nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu branio se ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, dok je Danijela Z. na saslušanju negirala izvršenje krivičnog dela.

Prema naredbi o sprovodjenju istrage, Branko S. i lice za kojim se traga su zajedno u periodu od 12. do 15. februara 2024. godine, obilazili lokacije i vršili opservaciju terena u blizini mesta stanovanja oštećenog, kako bi utvrdili njegove navike i kretanja.

Prethodno su 4. februara u rent-a-kar agenciji iznajmili vozilo marke “Škoda” koje su koristili za izvršenje krivičnog dela 17. februara. Sumnja se da je Branko S. ovim vozilom 17. februara dovezao osumnjičenog za kojim se traga, do blizine mesta gde živi M.Š. i parkirao automobil na mestu pogodnom da uoči M.Š. kada izadje iz svoje kuće.

Pošto je uočio da M.Š. oko 10:05 izlazi svojim vozilom iz dvorišta porodične kuće, Branko S. je to javio drugom osumnjičenom putem aplikacije za kriptovanu komunikaciju “Signal”, koji je potom krenuo ka kući.

On je trčećim korakom prišao M.Š. koji je izašao iz svog vozila u nameri da zatvori vrata od kapije dvorišta porodične kuće, pa je ispalio najmanje sedam metaka u M.Š. u glavu i telo, usled čega je preminuo na licu mesta.

Osumnjičeni su se potom sa lica mesta udaljili na različite strane. Danijela Z. se sumnjiči da je pomogla drugom osumnjičenom za ovo teško ubistvo da pobegne iz zemlje.

Tagovi:

Pročitajte još: