ODRŽAN MEĐUNARODNI SEMINAR BORILAČKIH VEŠTINA U ZEMUNU

Pod pokroviteljstvom Gradske opštine Zemun, Grada Loznice i mnogobrojnih preduzeća, a u organizaciji Svejapanske budo asocijacije, 22. oktobra u Sportskoj hali ”Vizura Sport” održan je Međunarodni seminar borilačkih veština pod nazivom ”Budokaigi4”.

Ovom jedinstvenom sportskom susretu koji okuplja majstore iz celog sveta koji se bave tradicionalnim japanskim borilačkim veštinama prisustvovao je član Veća GO Zemun Đorđe Dukić.

”Ovo nije prvi put da se u Zemunu održava seminar borilačkih veština, koji je na međunarodnom nivou. Podržali smo i današnji seminar, za koji smatram da će biti veoma koristan za naše sportiste i da će od inostranih instruktora imati šta da nauče”, rekao je Dukić, i tom prilikom istakao da su mnogobrojni zemunski sportisti svoje borilačko umeće krunisali medaljama na međunarodnim i domaćim takmičenjima.

Na seminaru je bilo prisutno više od 300 učesnika, među kojima su bili predstavnici Japana, kao i instruktori iz SAD, Holandije, Italije, Makedonije, Srbije i drugih zemalja.

Predsednik međunarodne organizacije Svejapanska Budo asocijacija Mladen Burazerović pozdravio je prisutne i naglasio da je ovo mesto gde se neguje sportski duh, kultura i prijateljstvo ne samo između Srbije i Japana, već između svih država koje učestvuju na ovom seminaru.

Specijalni gost seminara bio je velemajstor džudoa Vuk Rašović, kome je uručeno najveće majstorsko priznanje, purpurni pojas 10.-ti DAN

Tagovi:

Pročitajte još: