ODRŽAN PROLEĆNI KONCERT ”MUZIKE NADE” U ZEMUNU

U galeriji Kancelarije za mlade Gradske opštine Zemun ispunjenoj do poslednjeg mesta 17. aprila je održan Prolećni koncert ”Muzika nade” u organizaciji Music Art Project –a i GO Zemun. Koncert je kruna perkusionističko-vokalne radionice za decu iz zemunske OŠ ”Branko Pešić” i Muzičke škole ”Vojislav Vučković”, realizovane sa nastavnicima muzičkih škola i mentorima programa ”Muzika nade” – perkusionistom Beogradske filharmonije Aleksandrom Radulovićem i gostujućim profesorom udaraljki iz Kraljevskog muzičkog konzervatorijuma u Madridu Manuelom Perezom Delgadom.

Mališani iz OŠ ”Branko Pešić” su već nekoliko godina uključeni u projekat socijalne inkluzije ”El sistema” kroz program ”Muzika nade”, koji je namenjen deci iz različitih osetljivih grupa radi ublažavanja loših uslova života i siromaštva, afirmacije kreativnih mogućnosti i sticanja osećaja zajedništva, usavršavanja talenata i pripadnosti društvu.

Sve ovo moglo se videti u nastupu zajedničkog hora dveju škola i, posebno mladih perkusionista koji su na instrumentima poklonjenim OŠ ”Branko Pešić” dobili šansu da usavrše svoj vanserijski muzički talenat i veštine.

Muzički kampovi u organizaciji Music Art Project-a daju šansu deci iz marginalizovanih društvenih grupa – Romima, izbeglima i migrantima da otkriju svoju životnu priliku i usmere se na karijeru koja im može otvoriti neke nove životne prilike i uspeh u obrazovanju muzičkog talenta uz stručnu podršku vodećih svetskih pedagoga.

Tagovi:

Pročitajte još: