ODRŽAN TREĆI SAJAM SREDNJIH ŠKOLA U ZEMUNU

U organizaciji Gradske opštine Zemun, 6. juna u Kancelariji za mlade, Kosovska 9, održan je Treći sajam srednjih škola. Na svojevrsnoj berzi znanja mali maturanti su imali priliku da se informišu šta koja srednja škola nudi, kakvi su programi, specifičnosti i perspektive školovanja.

”Ovo je treći put kako Gradska opština Zemun održava sajam obrazovanja, imali smo mali prekid zbog kovida, sada nastavljamo u punom kapacitetu. Opština Zemun je jedna od retkih sredina, koja na svojoj teritoriji ima sedam stručnih srednjih škola. Đaci u zemunske škole dolaze ne samo sa teritorije Beograda, nego i Srema, baš zato smo organizovali ovaj sajam da bi se deca upoznala sa kvalitetom obrazovanja koje nude stručne škole. Takođe, u kontinuitetu se ulaže u školsku infrastrukturu, jer za rezultate koje đaci ostvaruju i koje Opština nagrađuje, potrebni su najbolji mogući uslovi za usavršavanje i razvoj”, rekao je zamenik predsednika Gradske opštine Zemun Žarko Dronjak naglasivši da je sajam prilika da se budući srednjoškolci informišu i tako odluče u kom pravcu će njihova profesionalna karijera ići.

Na Sajmu su učestvovale Elektrotehnička škola ”Zemun”, Medicinska škola ”Nadežda Petrović”, Pravno-birotehnička škola ”Dimitrije Davidović”, Zemunska gimnazija i Ekonomska škola ”Nada Dimić”.

Tagovi:

Pročitajte još: