ODRŽANA 17. SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE ZEMUN

U četvrtak, 23. juna održana je 17. sednica Skupštine Gradske opštine Zemun. Na početku zasedanja odbornici su usvojili Predlog odluke o završnom računu budžeta Gradske opštine Zemun za 2021, kao i Predlog odluke o drugom rebalansu budžeta za 2022. godinu.

U daljem radu, odbornici su doneli Zaključak o usvajanju izveštaja o realizaciji programa i projekata u oblasti kulture i programa i projekata crkava i verskih zajednica finansiranih i sufinansiranih iz budžeta Gradske opštine Zemun u 2021. godini, kao i Zaključak o usvajanju izveštaja o realizaciji sportskih programa i projekata sufinansiranih iz budžeta GO Zemun u 2021. godini.

Pred odbornicima je bio i Predlog rešenja o imenovanju direktora Turističke organizacije GO Zemun, te je na period od četiri godine reizabran dosadašnji direktor diplomirani ekonomista Miloš Bubnjević.

Skupština je dala saglasnost na Odluku o raspodeli dobiti po finansijskom izveštaju za 2021. godinu Javnog preduzeća ”Poslovni centar Zemun”.

Doneta je i Odluka o izmenama Odluke o razrešenju i imenovanju članova i zamenika članova Izborne komisije Gradske opštine Zemun u stalnom sastavu, kao i Rešenja o izmeni Rešenja o obrazovanju Štaba za vanredne situacije.

Utvrđen je Predlog rešenja o razrešenju predsednika Komisije za vođenje postupka i donošenje rešenja po zahtevu za vraćanje zemljišta i imenovanju Dine Rodić, sudije Trećeg osnovnog suda za novog predsednika Komisije.

Na kraju zasedanja saziv Skupštine doneo je Rešenje o razrešenju člana Saveta za zapošljavanje GO Zemun i imenovanju Ivana Morića, člana Veća GO Zemun za novog člana Saveta.

Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević odgovarajući na odbornička pitanja, rekao je da javnost i građani Batajnice treba da znaju da će na lokaciji Široki put, kako je regulisano Planom detaljne regulacije, biti urađena mreža saobraćajnica, reciklažni centar, zaštitni zeleni pojas i komunalne staze i da je to jedan od deset centara za sakupljanje i reciklažu otpada, koliko je planirano da se izgradi u Beogradu, i to po najvišim ekološkim standardima.

”Mnogo je projekata vezanih za Batajnicu, uskoro nas očekuje otvaranje nadvožnjaka preko brze pruge. Budući da se kasni sa radovima na dogradnji škole ‘Mitraljeta’, u dogovoru sa roditeljima tražimo rešenje da đaci u izmeštenoj školi imaju bolji raspored po smenama. Opština se izborila i za projekat dogradnje Ambulante u Batajnici, usvojen je medicinski projekat sa proširenjem opsega zdravstvene zaštite, a sredstva treba da budu obezbeđena preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima”, rekao je predsednik Kovačević, i podsetio odbornike da se privode kraju procedure za izgradnju novog groblja, da se priprema projektna dokumentacija za uređenje centra Batajnice, kao i vodovodne mreže u ulicama Branislava Barišića doktora i Vojvode Novaka.

Predsednik Kovačević je rekao će uskoro u Zemunu biti otvorena fabrika vakcina sa novom privrednom zonom i izgrađenom saobraćajnom i komunalnom infrastrukturom, i da je to jedan od pravaca razvoja Opštine.

Posle izloženih odborničkih pitanja, predsednik Skupštine GO Zemun Miroslav Gajić zahvalio se odbornicima na konstruktivnim predlozima i pozvao ih da sa porodicama i prijateljima posete neki od tradicionalnih letnjih programa i stalnih manifestacija poput Leta na Gardošu ili predstojećeg Teslinog dana.

Tagovi:

Pročitajte još: