ODRŽANA DEVETA SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE ZEMUN

U ponedeljak, 4. oktobra 2021. godine održana je deveta sednica Skupštine Gradske opštine Zemun. Na početku zasedanja odbornici su usvojili izveštaj o izvršenju budžeta Gradske opštine Zemun za period od 1. januara do 30. juna 2021. godine. Odbornici su usvojili predlog Rešenja o davanju saglasnosti na cenovnik pijačnih usluga Javnog preduzeća ”Poslovni centar Zemun” i zakupa privremenih objekata, predlog Rešenja o davanju saglasnosti na cenovnik pogrebnih usluga Javnog preduzeća ”Poslovni centar Zemun” i predlog Rešenja o izmeni Rešenja o imenovanju Izborne komisije Gradske opštine Zemun.

U daljem radu, odbornici su usvojili predlog Zaključka o prestanku važenja Zaključka Skupštine opštine Zemun broj 06-533/75-1 od 30.12.1975. godine, čime je omogućeno da se bez pravnih smetnji nastavi proces predaje ovog objekta na upravljanje novoosnovanom privrednom društvu Sportski centar ”Pinki-Zemun” doo Beograd. Sednici Skupštine je prisustvovao predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević koji je obavestio odbornike da je Opština primila veliki broj predmeta za legalizaciju i da se nadležne službe trude da adekvatno obaveste građane šta im je sve potrebno od dokumentacije kako bi legalizovali svoje objekte.

”Posebno smo insistirali na tome da građani ne treba da imaju tehničke izveštaje i da se ne izlažu trošku, ako se već vidi da  Plan detaljne regulacije onemogućuje u konkretnim predmetima da se obavi legalizacija. Zaista ne postoji ni jedan razlog, niti se to čini, da se bilo kome namerno usporava proces legalizacije”, rekao je Kovačević uz napomenu da je poslato 12 hiljada naloga za dopunu predate dokumentacije.

Takođe, predsednik Kovačević je obavestio odbornike da se fabrika vakcina gradi ubrzanom dinamikom što će omogućiti brži razvoj Privredne zone ”Autoput”, a domaćinstva u naselju Soko Salaš će moći da se priključe na beogradski vodovod i kanalizaciju. U Starom jezgru Zemuna počeli su radovi na izgradnji 6,5 kilometara kanalizacione mreže, a uskoro će početi i rekonstrukcija Ulice Keja Oslobođenja. U Batajnici su u toku radovi na izgradnji pružnog prelaza, očekuju se radovi na obilaznici oko intermodalnog terminala, kao i izgradnja još 1200 metara produžetka ulice na ovoj lokaciji. Osnovna škola ”Svetislav Golubović Mitraljeta” se rekonstruiše, a u radu je još stotinak projekata koji su u različitim fazama.

Odbornik Žika Krstić je u svom obraćanju zamolio svoje kolege da podrže inicijativu da Gradska opština Zemun, uz mesečne nagrade za najboljeg policajca i vatrogasca, ubuduće dodeljuje nagradu ”Najbolji zdravstveni radnik meseca”.

Posle izloženih odborničkih pitanja, predsednik Skupštine GO Zemun Miroslav Gajić zahvalio se odbornicima i saradnicima na savesnom radu i konstruktivnim predlozima koji su doprineli prosperitetu Zemuna.

Tagovi:

Pročitajte još: