ODRŽANA DVANAESTA SEDNICA SKUPŠTINE ZEMUNA

U petak, 26. novembra 2021. godine održana je dvanaesta sednica Skupštine Gradske opštine Zemun. Na početku zasedanja odbornici su usvojili predlog Odluke o trećem rebalansu budžeta Gradske opštine Zemun za 2021. godinu. U daljem radu, usvojen je predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o stalnim manifestacijama u oblasti kulture od značaja za Gradsku opštinu Zemun.

Imajući u vidu da Gradska opština Zemun organizuje jedinstvene programe u okviru stalnih manifestacija, koje su postale prepoznatljiv sadržaj kulturnog života Zemuna, odbornici su iskazali opredeljenje da se Kulturno-umetnička manifestacija ”Kulturno leto Ugrinovaca” uvrsti među stalne manifestacije u oblasti kulture od značaja za Opštinu. Ova manifestacija obuhvata umetničko-turističke programe, kao i programe vezane za zaštitu nematerijalnog kulturnog nasleđa Ugrinovaca, Busija i Grmovca, a koji se održavaju u periodu od maja do septembra svake godine. Odbornici su usvojili predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o raspodeli dobiti po finansijskom izveštaju za 2020. godinu Javnog preduzeća ”Poslovni centar Zemun”, kao i predlog Rešenja o davanju saglasnosti na izmene i dopune Programa poslovanja Javnog preduzeća ”Poslovni prostor Zemun” za 2021. godinu.

Takođe, usvojen je i predlog Rešenja o razrešenju i imenovanju predsednika i članova Upravnog odbora Turističko-kulturnog centra GO Zemun, kao i Rešenje o razrešenju i imenovanju predsednika i članova nadzornog odbora TKC GO Zemun. Odbornici su doneli Rešenje o utvrđivanju prestanka mandata predsedniku Nadzornog odbora JP ”Poslovni centar Zemun” i imenovanju novog predsednika i člana Nadzornog odbora. Na kraju zasedanja odbornici su usvojili predlog Rešenja o izmeni Rešenja o imenovanju izborne komisije Gradske opštine Zemun. Sednici Skupštine je prisustvovao predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević koji je obavestio odbornike da je Opština razmatra mogućnost da zemunska kulturno-umetnička društva u okviru manifestacije ”Leto na Gardošu” dobiju po jedan termin nedeljno i da na taj način postanu sastavni deo letnje kulturne ponude Zemuna.

Takođe, u planu je da Turističko-kulturni centar GO Zemun finansijski pomogne rad  kulturno-umetničkim društvima, i da se na sceni ”Madlenianuma” održavaju godišnji koncerti ansambala zemunskih kulturno-umetničkih društava. Predsednik Skupštine GO Zemun Miroslav Gajić zahvalio se odbornicima i saradnicima na savesnom i konstruktivnim radu.

Tagovi:

Pročitajte još: