ODRŽANA FINALA U RUKOMETU ZA OSNOVCE U ZEMUNU

U sklopu projekta Školski sport 21. aprila su održana polufinalna i završna takmičenja u rukometu za dečake i devojčice završnih razreda 16 prijavljenih zemunskih osnovnih škola.

U hali SRC ”Graovac” u Batajnici ekipa OŠ ”Mihajlo Pupin” ubedljivo je savladala rivala iz Ugrinovaca, tim OŠ ”Stanko Marić”, i plasirala se na gradsko takmičenje. Treće mesto osvojila je OŠ ”Svetislav Golubović – Mitraljeta”.

I najbolji igrač turnira Aleksa Paprić, osmak iz ”Mihajla Pupina” poznat je sportskoj javnosti, jer je zlatnu statuu već držao u rukama 2019. godine. Aleksa trenira rukomet u RK ”Crvena zvezda” i igra za prvu postavu generacije rođene 2006.

U završnici turnira u ženskoj konkurenciji efikasnija je bila ekipa OŠ ”Svetislav Golubović – Mitraljeta” od drugoplasirane iz ”Svetozara Miletića”, dok je bronzu osvojila postava iz ”Sonje Marinković”.

Marija Vujanić iz OŠ ”Svetislav Golubović – Mitraljeta” zasluženo je izabrana za najbolju rukometašicu turnira.

Takmičenje je održano uz poštovanje svih epidemioloških mera u prevenciji širenja kovida 19, a odazvao mu se najveći broj škola i učesnika u odnosu na ostale gradske opštine.

Tagovi:

Pročitajte još: