Održana „Prolećna izložba“ u Zemunu!

„Prolećna izložba” članova Društva likovnih i primenjenih umetnika Zemuna predstavljena je u Umetničkoj galeriji „Stara kapetanija”.

Na otvaranju o autorima i njihovim radovima govorile su istoričarka umetnosti Branka Milutinović, kustoskinja izložbe, i Tatjana Trajković, predsednica Društva likovnih i primenjenih umetnika Zemuna, u prisustvu Vladimira Kostića, člana Veća opštine, i brojnih posetilaca. Ovogodišnju postavku najstarije likovne manifestacije u Zemunu koja se održava od 1977. godine čine radovi 42 prevashodno akademska umetnika starije, srednje i mlađe generacije, koji su članovi ULUS-a i ULUPUDS-a. Pred posetiocima su se našla dela nastala u poslednje dve godine u različitim tehnikama: ulje, akril, grafika, mozaik, keramika, akvarel, digitalni print, fotografija, skulptura…

Na izložbi se uočava, kako objašnjavaju iz galerije, različitost likovnih iskaza gde do izražaja dolazi pravo na individualnost i sopstveni izbor, umetnička percepcija i doživljaj. U procesu stvaralačkog rada autori komforno mesto zamenjuju malim iskorakom ka nepoznatom i novom, podstičući publiku da preispituje sopstvena razmišljanja.

U muzičkom delu programa nastupile su učenice Muzičke škole „Kosta Manojlović” Sofija Bosnić, Lena Straka i Nađa Straka. One su u pratnji gitariste Zorana Strake otpevale „Pesmu divnih sirena”.

Izložba u galeriji na Keju oslobođenja traje do 11. juna.

Tagovi:

Pročitajte još: