ODRŽANA TRIBINA ZA POLJOPRIVREDNE PROZVOĐAČE U BATAJNICI

U organizaciji Gradske opštine Zemun i Sekretarijata za poljoprivredu grada Beograda 9. decembra je u prostorijama svečane sale u Jedinstvenom upravnom mestu u Batajnici održana tribina za individualne poljoprivredne proizvođače koji se bave stočarstvom i pčelarstvom.

Tema tribine je Program mera podrške za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti poljoprivrede na teritoriji grada Beograda za 2023. godinu.

Sekretar Sekretarijata za poljoprivredu grada Beograda Savo Pavičić je najavio podsticaje i raspisivanje javnih poziva početkom godine i rekao da su sredstva namenjena za poljoprivredu udvostručena. Takođe je najavljena i subvencija za preradu mleka kao i novine za mašine koje se koriste u stočarstvu. Sekretar je istakao da će akcenat biti na stočarstvu pošto je to posebno perspektivna grana poljoprivrede.

Poljoprivreda je od suštinskog značaja za razvoj društva, a poljoprivrednici imaju jedinstvenu i važnu ulogu. Oni proizvode hranu i hranu za životinje, koja mora biti bezbedna i visokog kvaliteta. Isto tako, od njih se očekuje da se brinu o prirodnim resursima kojima gazduju (zemljište i voda), rečeno je na ovoj dobro posećenoj tribini.

Tagovi:

Pročitajte još: