ODRŽANO TAKMIČENJE UČENIKA OSNOVNIH ŠKOLA U ZEMUNU ”ŠTA ZNAŠ O SAOBRAĆAJU”

Pod pokroviteljstvom Gradske opštine Zemun – Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima, a u organizaciji Aktiva nastavnika TIO Zemuna i Auto-moto kluba ”Jedinstvo”, 9. aprila, u Osnovnoj školi ”Svetozar Miletić”održano je takmičenje učenika osnovnih škola ”Šta znaš o saobraćaju”.

Posle urađenih testova održano je i ”Prvenstvo Zemuna u sporoj vožnji na biciklu 2022”. Đaci iz 14 osnovnih škola pokazali su zavidno znanje iz poznavanja saobraćajnih pravila i spretnost u vožnji bicikla na poligonu. Pobednicima koji su se takmičili po grupama zaslužene medalje i diplome uručio je zamenik predsednika Skupštine Gradske opštine Zemun i predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima Gradske opštine Zemun Sava Mišković.

”Deca iz godine u godine pokazuju zavidno znanje i visok nivo svesti o bezbednom ponašanju u saobraćaju, što je dokaz da kontinuiran rad i posvećenost donose rezultate. Pored svih drugih programa koje realizujemo u oblasti saobraćajne edukacije, ova opštinska smotra ima posebno mesto u godišnjem kalendaru, ne samo zato što je najmasovnija, već i zato što je jedna divna prilika za druženje i međugeneracijsku saradnju”, rekao je Mišković, uz napomenu da će Savet za bezbednost saobraćaja edukacijom i promotivnim kampanjama nastaviti da utiče na podizanje nivoa bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

U generalnom plasmanu najbolje rezultate i pehare zaslužile su ekipe osnovnih škola ”Sonja Marinković”, ”Svetozar Miletić” i ”Ilija Birčanin”.

”Šta znaš o saobraćaju” održava se kao zvanično takmičenje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, uz podršku Auto-moto saveza Srbije (AMSS), Društva nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije i Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva unutrašnjih poslova, škola i sponzora.

Tagovi:

Pročitajte još: