Pretraga
Close this search box.

OKAČIO JE KOPAČKE O KLIN I LATIO SE NOVOG POSLA: Novi sportski direktor FK Zemun sumira dosadašnje utiske

Jedan deo svoje karijere je okončao, ali je vrlo brzo okrenuo novi list.

Fudbaleri Zemuna nakon tri sezone provedene u okviru beogradske grupe srpskoligaškog karavana vraćaju se u Prvu ligu Srbije, a svi u Gornjoj varoši se nadaju da će to biti samo usputna stanica ka konačnom povratku u elitni rang.

Kraj takmičarske 2023/24 godine doneo je i okončanje igračke karijere Nenada Kisa koji je nakon gotovo dve decenije trčanja „za bubamarom“ odlučio da „okači kopačke o klun“, ali istovremeno se lati teškog posla na poziciji sportskog direktora u klubu u kojem tokom profesionalne karijere, u tri navrata proveo gotovo pola decenije.

O prvim danima u novoj ulozi Kiso je istakao:

-Tu sam da pomognem koliko mogu, iako mi nekad dođe da ponovo obujem kopačke, ali i ovo je lepa strana fudbala. Radim zajedno sa doskorašnjim kapitenom Markom Đalovićem. Gledamo igrače i pokušaćemo da napravimo što kvalitetniji tim. Bilo nam je bitno da, pre svega, dovedemo trenera i mislim da smo sa Dejanom Nikolićem napravili dobar izbor – istakao je Nenad Kiso u razgovoru za „Sportski žurnal“.

Pokušaćemo da u sledećih deset dana napravimo kompletan tim. Situacija je takva da svi prvo čekaju odlazak u Super ligu ili inostranstvo. Ostao je Luka Svetličić, otišao je Nemanja Kojić, Dušanu Pavloviću je istekla pozajmica iz TSC-a, nisu tu Petar i Marko Stojanović. Možda bude još odlazak – zaključio je novi direktor sportskog sektora kluba iz Gornje varoši.

Da podsetimo, Zemunci će novu priliku za debi u Prvoj ligi Srbije imati trećeg dana meseca avgusta kada će Zemunci na svom stadionu u Gornjoj varoši ugostiti dojučerašnjeg superligaša, ekipu Javor-Matisa iz Ivanjice koja je u baraž dvomeču za opstanak u eliti iznenađujuće poražen od Tekstilca iz Odžaka.

Tagovi:

Pročitajte još: