Opština Zemun: Donacija za vek postojanja FK „Borac“

Gradska opština Zemun i privrednici koji posluju na njenoj teritoriji, donirali su Fudbalskom klubu ”Borac” iz Istočnog Drvara vrednu sportsku opremu, novu kosilicu za stadion i garnituru dresova povodom velikog jubileja – stogodišnjice postojanja ovog trofejnog kluba koji se takmiči u Područnoj fudbalskoj ligi Banja Luka.

”Donacija je način da pokažemo da je Srbija uz Drvar, a nastavak je intenzivne saradnje dve lokalne zajednice u oblasti kulture i sporta”, istakao je predsednik GO Zemun Gavrilo Kovačević.

Podsetimo da je delegacija GO Zemun početkom 2023. godine bila u poseti opštini Drvar i Konzularnoj kancelariji, administrativnom centru za Srbe u Livanjskom kantonu, u federaciji BiH. Tom prilikom je odigrana i prijateljska utakmica između fudbalskih klubova ”Borac” i ”Zemun” i obećana podrška podmlatku tima iz Drvara.

Proletos je GO Zemun pomogla da na ekskurziju u maticu Srbiju dođe dvanaestoro malih maturanata iz Istočnog Drvara, a saradnja će se produbiti i razvijati i zato što u Zemunu živi veliki broj Drvarčana.

FK ”Borac” je osnovan 1924. godine u Drvaru, a tokom duge istorije takmičio se i s moskovskim ”Dinamom” i klubom imenjakom iz Banja Luke.

Tagovi:

Pročitajte još: