OPŠTINA ZEMUN: Nisi sam kad je svet onlajn

U organizaciji Gradske opštine Zemun, Policijske stanice Zemun i OEBS-a, a u okviru projekta ”Nisi sam kad je svet onlajn”, sekretar Skupštine Gradske opštine Zemun i predsednik Saveta za bezbednost Marko Janković, policijska službenica i članica Saveta za bezbednost Isidora Radovanović, 8. aprila, posetili su Osnovnu školu ”Petar Kočić” i tom prilikom mališanima poklonili zaštitne maske, edukativne flajere, slatkiše i sokove.

”Cilj projekta je da se u vreme pandemije virusa korona, kada se nastava većim delom održava onlajn,  učenici osnovnih škola upoznaju kakve ih sve opasnosti vrebaju na internetu i kako da se zaštite. Takođe, važno je da usvoje smernice kako da se ponašaju u saobraćaju prilikom odlaska i povratka iz škole, ali i da nauče kako da se vladaju kada su sami kod kuće.  Zahvalni smo partnerima iz OEBS-a koji su obezbedili zaštitne maske, slatkiše i sokove za učenike osnovnih škola i na taj način nam omogućili da policajci koji učestvuju u ovom projektu ostvare neposredniji odnos sa decom”, kaže Janković.

U skladu sa epidemiološkom situacijom Savet za bezbednost Gradske opštine Zemun će u narednom periodu organizovati predavanja, seminare, radionice na teme opasnosti od zloupotrebe droga, vršnjačkog nasilja, nasilja u porodici i na druge teme koje se odnose na narušavanje javnog reda i mira.

Tagovi:

Pročitajte još: