Home Opština Zemun Opština Zemun podelila dečija auto sedišta

Opština Zemun podelila dečija auto sedišta

114
0

Višegodišnja akcija podele dečijih auto sedišta koju organizuje Savet za bezbednost saobraćaja na putevima Gradske opštine Zemun nastavljena je 19. aprila u galerijskom prostoru Kancelarije za mlade. Pedeset dečijih auto sedišta roditeljima su uručili pomoćnik predsednika Gradske opštine Zemun Andrijana Kukolj, zamenik predsednika Skupštine i predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima Gradske opštine Zemun Sava Mišković i predsednica Udruženja ”Budimo bezbedni” Dea Đurđević.

”Naš cilj je da podizanjem nivoa saobraćajne kulture građani Zemuna koji prevoze mališane  koriste dečija auto sedišta, što će svakako biti garant veće sigurnosti na putevima. Uostalom, naša stalna obaveza je da radimo na podizanju nivoa saobraćajne kulture i dostizanju ciljeva Strategije Republike Srbije o bezbednosti saobraćaja”, rekla je Andrijana Kukolj, koja se tom prilikom zahvalila Dei Đurđević na saradnji u svim programima i projektima koje realizuje Opština u okviru aktivnosti Saveta za bezbednosti saobraćaja na putevima.

Predsednica Udruženja ”Budimo bezbedni” Dea Đurđević je istakla da je Zemun jedna od gradskih opština koja veoma ozbiljno radi na organizaciji preventivnih akcija i koja brine o svim sugrađanima kada je reč o bezbednosti u saobraćaju, počev od mališana u vrtiću, preko školaraca i studenata, pa sve do najstarijih sugrađana koji su veoma ugroženi u saobraćaju.

Narednih dana dečija auto sedišta će biti podeljena u različitim terminima, uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Popunjavanjem formulara koji je dostupan na sajtu opštine i u šalter sali,  roditelji mogu da obezbede auto sedište za svoje dete. Kako budu pristizale prijave u toku godine, biće zakazani novi termini za podelu auto sedišta.

Sa smirivanjem epidemiološke situacije Savet će krenuti sa organizacijom tribina koje će u fokus staviti bezbednost svih učesnika u saobraćaju, od pešaka do vozača.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here