OPŠTINA ZEMUN POTPISALA MEMORANDUM O SARADNJI SA SKGO ZA PROJEKAT PODRŠKE RODITELJSTVU

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju uz podršku UNICEF-a i Stalne konferencije gradova i opština 13. juna u ”Palati Srbija” organizovalo je nacionalni skup ”Otvorimo širom vrata, ulaze mama i tata” u okviru druge faze Projekta ”Podsticajno roditeljstvo kroz igru”.

U okviru skupa upriličeno je potpisivanje memoranduma o saradnji sa predstavnicima 29 gradova i opština o primeni integrisanog modela podrške ovom projektu na lokalnom nivou, u periodu do 13. januara 2024. godine.

Memorandum o uspostavljanju saradnje između Gradske opštine Zemun i SKGO u cilju pružanja Stručno-savetodavne podrške za realizaciju aktivnosti u okviru druge faze Projekta ”Podrška lokalnim samoupravama za širenje dobrih politika i praksi podrške roditeljstvu” potpisao je Zoran Borjan, član Veća Gradske opštine Zemun.

Gradska opština Zemun učešćem u Projektu planira da formira Centar za informisanje, savetovanje i podršku porodici i roditeljstvu u koji bi se ulivale informacije i koji bi olakšao pristup relevantnih institucija porodicama i deci u potrebi. Kroz brojne aktivnosti i mere koje sprovodi GO Zemun, omogućila bi se razmena informacija između Centra za osnaživanje porodice, GO Zemun, Predškolske ustanove i Doma zdravlja Zemun te bi na taj način deca i roditelji iz porodica u potrebi postali vidljivi svim nadležnim institucijama.

Projekat se realizuje kao deo programa ”Podrška podsticajnom roditeljstvu kroz igru”, a koji zajedno sprovode UNICEF, Harmonija – Centar za podršku ranom razvoju i porodičnim odnosima i SKGO, uz finansijsku podršku Fondacije LEGO.

Projekat ima za cilj unapređenje lokalnih javnih politika i propisa i razvoj institucionalnih i profesionalnih kapaciteta lokalne samouprave i sektora zdravstva, obrazovanja i socijalne zaštite za sprovođenje lokalnih usluga namenjenih pružanju dostupne, kvalitetne i održive podrške roditeljima u periodu ranog razvoja deteta.

Tagovi:

Pročitajte još: