OPŠTINA ZEMUN SUFINANSIRA STAMBENE ZAJEDNICE

Stambene zajednice koje su ispunile sve uslove Javnog konkursa za izbor projekata za sufinansiranje aktivnosti na unapređenju svojstava zgrade na području Gradske opštine Zemun u 2021. godine krenule su sa realizacijom radova. Od ukupno 80 stambenih zajednica sa teritorije opštine Zemun 21 je radove privelo kraju.

Sve stambene zajednice koje će dobiti potrebna sredstva iz budžeta GO Zemun, a koja neće biti viša od 240 hiljade dinara sa PDV-om po jednom projektu ispunile su stroge uslove konkursa, a to su: da su projektom sa kojim konkurišu obuhvaćene aktivnosti definisane konkursom, da se projektovani radovi izvode u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji, da je učesnik konkursa obezbedio sredstva potrebna za učešće na konkursu u iznosu od najmanje deset odsto procenjene vrednosti projekta sa PDV-om, da je učesnik konkursa saglasan da finansira eventualne dodatne troškove i da aktivnosti za koje se traže sredstva po ovom konkursu nisu finansirana od strane drugog budžetskog korisnika.

U Ohridskoj ulici 7 je zamenjena stolarija u zajedničkim prostorijama, kao i vrata koja izlaze na balkon. Nova ulazna aluminijumska vrata su postaljena u Prvomajskoj 22, a zamenjena su i vrata koja izlaze na dvorišni deo objekta. Ulazna vrata su zamenjena i u stambenim objektima u Zlatiborskoj 8, Franje Krča 63, Milana Uzelca 23, Dobrovoljnih vatrogasaca 3, Tršćanskoj 17, Filipa Višnjića 39, na Karađorđevom trgu 8, u Jovana Miodragovića 5, Ohridskoj 9, Pere Kosorića 10 i 12 i Emilije Jakšić 24. U Drinskoj ulici 3 zamenjeni su oluci, dok su pojedine stambene zajednice zamenile protivpožarne aparate i video nadzor.

 

Gradska opština Zemun preuzela je obavezu da sufinansira najviše do 90 odsto od ukupne cene radova prilikom zamene oluka, ulaznih vrata, interfona, podnih obloga, poštanskih sandučića, rasvete, molersko-farbarskih radova, nabavke protivpožarnih aparata, uvođenja video nadzora i drugih radova u cilju sprečavanja nastanka štetnih posledica po život i zdravlje ljudi, životnu sredinu, privredu ili imovinu veće vrednosti.

Tagovi:

Pročitajte još: