Pretraga
Close this search box.

Optužnica za razbojnika iz Zemuna: Žrtvama prilazio sa leđa

Tužilaštvo traži dve godine zatvora

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu danas je podnelo je sudu optužni predlog protiv okrivljenog M.V. (24) zbog krađa.

– U periodu od meseca jula do meseca avgusta 2023. godine, u Beogradu, GO Zemun, u više navrata oduzeo tuđe pokretne stvari u nameri da njihovim prisvajanjem pribavi sebi protivpravnu imovinsku korist, na taj način što je prilazio oštećenim licima sa leđa i oduzimao novčanike i torbe i time sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u dinarskom iznosu i u stranoj valuti, kao i produženo krivično delo falsifikovanje i zloupotreba platnih kartica, u periodu od meseca jula do meseca avgusta 2023. godine, u Beogradu, Go Zemun, na bankomatima banke „Poštanska štedionica“, „OTP“ banke i „AIK“ banke, u više navrata neovlašćeno upotrebio tuđe kartice i upotrebom kartica ubacivanjem u bankomate sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 113.000,00 dinara – kažu iz tužilaštva.

Imajući u vidu prethodnu osuđivanost okrivljenog za istovrsno krivično delo, tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenom opozove prethodno izrečenu meru upozorenja – uslovnu osudu, te izrekne jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 2 (dve) godine i meru bezbednosti Oduzimanje predmeta, uz istovremeni predlog tužilaštva da se okrivljenom produži pritvor, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Tagovi:

Pročitajte još: