OŠ „Desanka Maksimović“ u Zemunu ponovo otvara vrata đacima

Nekadašnja Osnovna škola „Desanka Maksimović” u Zemunu posle 12 godina ponovo će biti otvorena za đake, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

On je rekao da se u klupe vraćaju najmlađi đaci, kao i da se još uvek razmatra da li će to biti učenici od prvog do četvrtog ili samo prva dva razreda, ali i da za formiranje odeljenja viših razreda trenutno nema dovoljno dece.

– Roditelji su se s pravom bunili i tražili ponovo otvaranje postojeće škole jer je izgradnjom novog naselja Zemunske kapije povećan i broj dece predškolskog i školskog uzrasta koja moraju da putuju do prve škole, iako imaju školu u neposrednoj blizini koja je zatvorena više od decenije – naveo je Gak.

Prema podacima koje je sekretarijat dobio od udruženja „Inicijativa građana Zemuna”, na osnovu urađene ankete u školu bi išlo 133 đaka od prvog do osmog razreda. Tu je i 29 predškolaca i 274 mališana u vrtićima. Gak je istakao da je prilikom obilaska OŠ „Desanka Maksimović” sa nadležnim iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja utvrđeno da postoji pet slobodnih učionica i fiskulturna sala.

– Zgrada ima zdravu osnovu, ali će biti rekonstruisana, učionice će biti sređene, krov i podovi presvučeni, zamenjena stolarija, a za đake nižih razreda će biti obezbeđen poseban ulaz – zaključio je Gak.

Tagovi:

Pročitajte još: