Osnovne škole u Zemunu dobijaju dronove

BEOGRAD – 

Osnovne škole u Zemunu, Novom Beogradu, Pančevu i Surčinu dobiće dronove namenjene učenicima za primenu programskih jezika i jačanje digitalnih znanja.

Ukupno 670 dronova biće donirano u više od 60 škola zahvaljujući memorandumu sa Rotarima distrikta Srbije i Crne Gore, rekao je ministar prosvete Branko Ružić na dodeli dronova u novobeogradskoj Osnovnoj školi „20. oktobar“.

Ministar je rekao da će obuke za učenike 5. i 6. razreda početi danas, kao i da ima dovoljno stručnih ljudi koji će se baviti tim pitanjem.

„Ovo je jedna odlična akcija, a vrednost projekta je više od 100.000 dolara. Ministarstvo će uvek stajati iza ovakvih projekata“, rekao je Ružić.

Guverner distrikta Srbije i Crne Gore Danilo Ljevnaić pozdravio je napore Ministarstva prosvete da se digitalna pismenost podigne na najviši nivo, najavljujući da će u narednih mesec i po dana više od 100 škola dobiti robotiće.

Direktor škole „20 oktobar“ Branislav Nedeljković rekao je da su đaci veoma zainteresovani za čitav projekat i da će im pomagati nastavnici informatike i tehnike i tehnologije.

Kako je rekao, epidemija koronavirusa navela je da se škola dodatno zainteresuje za IT sektor, te su tako sve učionice opremljene računarima i internetom.

Nedeljković kaže i da je u toj školi, u kojoj je juče u novu školsku godinu krenulo 1.400 učenika, dobra epidemiološka situacija, ali i da je obavezna primena zaštitnih mera.

Rtv

Tagovi:

Pročitajte još: