Oštećeni ne tereti Malbašu za pokušaj ubistva u Zemunu

U Višem sudu u Beogradu danas je počelo suđenje nekadašnjem fudbaleru Nikoli Malbaši, povodom optužbi da je 8. jula 2020. godine nožem izbo Igora Neškovića, koji je zadobio teške telesne povrede opasne po život.

Malbaša je priveden u sud iz pritvora u kojem je od jula prošle godine, a na suđenju je negirao da je on izbo Neškovića, što tvrdi i sam Nešković.

Obojica su sudu rekla da su 20-ak godina dobri prijatelji.

Nešković, koji u ovom postupku ima status oštećenog, ispričao je da ga je ranio nepoznati čovek, kojeg je tad video prvi put.

Sa Malbašom je tog dana gledao neki plac u Zemunu, gde je trebalo zajedno da zidaju, a kada su seli u kola sa suvozačeve strane gde je sedeo Malbaša, pojavio se taj stariji čovek, smeđe kose i počeo da lupa po automobilu i da ga vređa.

Potom je ušao u auto i seo na zadnje sedište. Nakon kraće rasprave, čovek mu je zadao ubod u grudi iznad srca, prenele su Novosti.

Više javno tužilaštvo u Beogradu optužnicom bivšeg fudbalera tereti za krivično delo ubistvo u pokušaju.

Malbaša je bio u bekstvu desetak dana pre nego što se 19. jula prošle godine predao policiji i od tada je u pritvoru.

Na saslušanju u tužilaštvu krajem jula negirao je krivično delo.

Kako je tada saopšteno iz tužilaštva, bivši fudbaler se sumnjiči da je sa umišljajem pokusao da liši života oštećenog u njegovom automobilu, kada mu je 8. jula nožem naneo više teških telesnih povreda.

Rtv

Tagovi:

Pročitajte još: