OSUĐENI NA 80 GODINA ZBOG UBISTVA U ZEMUNU: Žrtvu pretukli do smrti, pa ga bacili u Dunav!

Tragedija se dogodila u noći 21. i 22. septembra 2019. godine.

Apelacioni sud u Beogradu je doneo pravosnažnu presudu kojom je trojicu muškaraca osudio na ukupno 80 godina zatvora zbog svirepog ubistva Roberta Romića (41) u septembru 2019. godine na Zemunskom keju. Odbijene su sve žalbe i potvrđena je prvostepena presuda, a detalji o kaznama su sledeći: Miroslav Mikić i Slobodan Kovrlja su osuđeni na kazne zatvora od po 30 godina, dok je Marko Ivković osuđen na kaznu zatvora od 20 godina. Pored kazni zatvora, okrivljenima je izrečena i mera bezbednosti lečenja alkoholičara, a sve ovo proisteklo je iz krivičnog dela teškog ubistva.

Motiv ubistva

Sumnja se da je ubistvo počinjeno zbog žene koja je tada bila u vezi sa Romićem, a prethodno se viđala i sa trojicom okrivljenih. Ova tragična priča dobija dodatnu težinu kada se u obzir uzme činjenica da su sva trojica okrivljenih bila poznata policiji i pravosudnim organima po raznim krivičnim delima, a Mikić je čak ranije bio osuđivan za ubistvo.

Detalji zločina

Optuženi su u noći između 21. i 22. septembra 2019. godine na Zemunskom keju surovo pretukli Romića rukama, nogama i metalnom šipkom, da bi ga potom bacili u Dunav. Telo nesrećnog Romića je pronađeno 27. septembra 2019. godine ispod jednog splava, na oko 30 metara od mesta gde je bačen u reku.

Tagovi:

Pročitajte još: