Osumnjičen za pretnju ubistvom, supruzi slao fotografije papagaja kojem je otkinuo glavu u Zemunu

Tužilaštvo predložilo optužnicu protiv muškarca osumnjičenog da je pretio supruzi da će je ubiti, kao i članove njene porodice. Supruzi je slao fotografije kućnog ljubimca – papagaja – kojem je, kako se sumnja, rukama otkinuo glavu. Tužilaštvo predlaže zatvorsku kaznu, kao i mere zabrane prilaska oštećenoj i lečenja od alkohola.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je predlog optužnice protiv N. V. zbog sumnje da je pod dejstvom alkohola u porukama i telefonskim pozivima pretio supruzi da će „ubiti nju i članove njene porodice“, kao i da će potom izvršiti samoubistvo. Navodi se da se osumnjičeni prema supruzi ponašao „drsko i bezobzirno“ tokom 18. i 19. februara tekuće godine. N. V. je, kako piše u predlogu optužnice, 19. februara u Zemunu ubio kućnog ljubimca – papagaja –tako što je ptici rukama otkinuo glavu i fotografisao je, odvojenu od tela, nakon čega je slike prosledio supruzi i njenoj kumi.

Sadržaj fotografija pokazao je i jednom od svedoka, navodi se u predlogu optužnice.

Tužilaštvo predlaže zatvorsku kaznu, mere lečenja od alkohola i zabrane prilaska oštećenoj

Tužilaštvo sumnja da je N. B. počinio krivična dela nasilje u porodici i ubijanje i zlostavljanje životinja i predložilo je Trećem osnovnom sudu u Beogradu produženje pritvora za N. V. zbog mogućnosti da će okrivljeni boravkom na slobodi, u kratkom vremenskom periodu, ponoviti krivično delo.

Predloženo je i da da N. V. bude kažnjen sa jedinstvenom zatvorskom kaznom za dva krivična dela u trajanju od godinu i četiri meseca.

Tužilaštvo u optužnici predlaže i mere obaveznog lečenja od alkohola i zabrane približavanja oštećenoj na manje od 200 metara.

Takođe se predlaže zabrana pristupa oko mesta stanovanja i rada oštećene, kao i zabrana uznemiravanja i bilo koje vrste komunikacije u trajanju od dve godine od pravosnažnosti sudske odluke.

Tagovi:

Pročitajte još: