OSUMNJIČENI ZA KRAĐU U ZEMUNU TVRDI DA JE BIO POD DEJSTVOM DROGE I ALKOHOLA? Pijani lopov već 23 puta pravnosnažno osuđivan!

Javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je danas saslušao uhapšenog E.Š. (1992.) zbog krivičnog dela „Kradja“.

Osumnjičeni je izvršio krivičnog delo u Zemunu, u marketu “Venera“ na taj način što je iz kase oduzeo pazar u ukupnoj vrednosti od 56.850 dinara.

Osumnjičeni je priznao izvršenje krivičnog dela i izjavio da jeste uzeo novac, ali da je to uradio jer je bio pod dejstvom droge i alkohola. Imajući u vidu da je u pitanju lice koje je 23 puta pravnosnažno osuđeno, na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Treći osnovni sud u Beogradu je osumnjičenom odredio pritvor.

U daljem toku krivičnog postupka će se, po nalogu javnog tužioca, veštak izjasniti o uračunljivosti okrivljenog i o postojanju potrebe za eventualno izricanje mere lečenja narkomana ili alkoholičara.

Podsetimo, pripadnici Policijske stanice Novi Beograd su uhapsili Đ. B. (43) u čijem stanu u Zemunu je zaplenjeno oko 20 kilograma biljne materije za koju se sumnja da je marihuana, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Pretraga stana je rezultirala zaplenom 42 paketa sa marihuanom, manje količine tableta MDMA, kesom sa amfetaminom, kao i 20 špričeva sa kanabisovim uljem i vagicom za precizno merenje. Takođe, u stanu su pronađena i dva pištolja sa pripadajućim okvirima i devet metaka, kao i 1.000 evra i 40.000 dinara koji, kako se sumnja, potiču od prodaje narkotika, prenosi Politika.

Uhapšenom Đ. B. (43) se stavlja na teret posedovanje i prodaju velike količine narkotika, kao i nedozvoljeno posedovanje oružja. Stanje zaplene, uključujući i marihuanu, tablete MDMA, amfetamin, kanabisovo ulje i oružje, ukazuje na ozbiljan slučaj ilegalne trgovine narkoticima.

Tagovi:

Pročitajte još: