„OTELI SU MI I RAZBILI KAMERU“ Mašan Lekić NAPADNUT ispred kuće Zemunaca – detalji sa snimanja o kojima javnost malo zna!

Mašanu Lekiću, koji je 2004. godine izveštavao sa lica mesta o hapšenju Milorada Lukovića Legije, dvojica napadača otela su i polomila televizijsku kameru.

Poznati novinar Mašan Lekić, stvorio je prepoznatljiv TV izraz sa emisijama crne hronike, u kojima se mnogo truda polaže u verno odigrane i snimljene rekonstrunkcije. Međutim, ma koliko nama delovalo uzbudljivo ono što vidimo na ekranu, situacije na snimanjima ponekad su zanimljivije i od samih emisija.

U jednom od intervjua, Mašan Lekić otkrio je bizarne situacije sa kojima se suočavao tokom snimanja. Tom prilikom, Lekić je govorio o slučaju iz sela u okolini Požarcevca kada je ubica gledao snimanje rekonstrukcije svog hapšenja.

– Radili smo emisiju o jednom ubistvu koje se dogodilo pre 15 godina. Bila je naša ekipa, statisti i prava policija. Prišao mi je inspektor iz požarevačke policije i rekao „Pogledaj tamo, kod onog kioska“, pogledao sam i video jednog čoveka, a on mi je rekao „To je ubica, upravo gleda rekonstrukciju svog hapšenja“ – otkrio je Mašan Lekić i dodao:

– Slična situacija nam se dogodila i u Beogradu. Snimali smo priču o beogradskim klanovima i o ubistvu Kneletovog najboljeg prijatelja. Prišao nam je mladić i pitao šta snimamo. Rekli smo mu da snimamo neko ubistvo, a on nas je pitao čije. Shvatili smo da nije najbolje da odgovorimo, a posle smo saznali da je to ubica koji je počinio upravo to ubistvo.

Koliko posao novinara nije lak, ali i koliko situacija na terenu može biti napeta, govori i Mašanovo iskustvo sa izveštavanja hapšenja Legije 2004. godine. Tada su Lekiću, koji je izveštavao sa lica mesta, dvojica napadača otela i polomila televizijsku kameru.

– Nalazili smo na oko 200 metara od kuće gospodina Lukovića, slikali smo njegov objekat, kada su nam prišla dvojica kratko ošišanih mladića i pitali nas šta radimo. Rekao sam da snimam, a oni su me pitali za koga radim, a potom su mi oteli i razbili kameru. Posle su mi rekli da slobodno objavim da su mi kameru razbili momci iz Legijinog obezbeđenja – rekao je tada Mašan Lekić.

Tagovi:

Pročitajte još: