OTPIS DUGA ZA 620 DOMOVA U ZEMUNU

DUGOGODIŠNJI problem neuslovne vodovodne mreže koji je mučio 620 domaćinstava u ulicama Vojni put – Blok 1 i Vojni put – Blok 2 u Zemunu, proteklog vikenda trajno je rešen.

Kuće na ovim adresama priključene su na regularni sistem snabdevanja i održavanja JKP “Beogradski vodovod i kanalizacija”, a sugrađani su sa ovim komunalnim preduzećem potpisali ugovor o otpisu dugova nastalih “rasturom” vode.

Na ovaj način, definisana je i buduća naplata za stvarnu potrošnju dragocene tečnosti, koja je godinama unazad zadavala glavobolje meštanima ovog dela Zemuna. Predsednik GO Zemun Gavrilo Kovačević naglasio je da je ova lokalna samouprava ulagala napore da se, kada je stvoren pravni osnov, sistemski reši ovaj višedecenijski problem građana koji su se snabdevali vodom iz gradskog vodovoda preko priključka sa blok-vodomera.

– Opština Zemun je finansirala izradu projekta za tehničko prilagođavanje mreže na ovoj lokaciji, pod stručnim nadzorom JKP “Beogradski vodovod i kanalizacija”, a građani su se uz minimalna ulaganja priključili na gradsku vodovodnu mrežu – rekao je Kovačević.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su predstavnici “Vodovoda” i “Infostan tehnologija”, koji su sugrađanima pojasnili sve procedure

Novosti

Tagovi:

Pročitajte još: